Typiske opgaver

Der er to opgavetyper, som de frivillige varetager:

Der er typisk frivillige til stede mellem kl. 14.45 til 8.00 på hverdage – hele døgnet i weekend og helligdage. De fleste påtager sig to-tre vagter om måneden på mellem tre til ni timers varighed (nattevagt).

Når du har en vagt i huset indebærer det disse opgaver:

  • Sikring af børn og voksne i huset, pasning af dør og telefon. En opgave, der som regel er langt meget stille og rolig.
  • Stille sig til rådighed med støtte og samvær med kvinder og børn under vagterne. Den opgave afhænger meget af din egen personlighed.
  • Modtage nye kvinder, hvis personalet har fri. Der er langt mellem denne typer opgaver.
  • Små huslige opgaver under vagten (vask, vande blomster, gøre opvaskemaskine ren til natten og lign.) Meget få huslige opgaver er et krav, men der er enkelte faste småopgaver.

Som frivillig bliver du altid introduceret til opgaverne forud for start. Du vil blive føl hos en anden frivillig, inden du er klar til at stå på egne ben.

Størstedelen af vores frivillige er organiseret i grupper, der selv mødes og planlægger/fordeler vagter.

Cirka fire gange årligt afholder vi et såkaldt vagtgruppemøde, hvor alle samles til informationer og oplæg, som har relevans for frivillige på Vejle Krisecenter.

Du modtager også et månedligt nyhedsbrev med opdateringer og praktiske informationer.

Mange spørger, om vi kommer ud for mange ubehagelige situationer. Det kan vi jo gøre, men jeg har aldrig oplevet det, og jeg har være frivillig her i syv år. Hvis det sker, så er du aldrig alene. Der er altid nogen en telefonopringning væk.

– Frivillig ved Vejle Krisecenter